1 kg. süt
10 kaşık şeker
2 dolu kaşık pirinç unu
1 dolu kaşık mısır nişastası
1 bardak su
1 çay bardağı dövülmüş hindistancevizi
1/2 su bardağı un haline getirilmiş file badem
1 paket vanilya
YAPILIŞI:
1 bardak su içinde pirinç unu ve mısır nişastası iyice eritilir.
Derin bir tencereye önce süt sonra da h.cevizi konur.Süt ısınınca yavaş yavaş pirinç unlu ve nişastalı su eklenir.Sürekli karıştırılır. Şeker kaynamaya başlamadan önce birden sütün içine boşaltılır.Ardından da un halindeki badem eklenir.Yine dibi tutmasın diye sürekli karıştırılır.Büyük baloncuklar oluşunca altı kısılır ve vanilya eklenir.Bir-iki dakika daha pişirilir ve kaselere konur.
NOT1: İstenirse sıcakken soğutmak için mikserle 5 dakika çırpabilirsiniz.Hem çabuk ılınır, hem de köpük köpük olur ve keşkülünüz sakızlı muhallebi gibi olur.
NOT2: Servis yaparken üstünü süslemek için; h.cevizi, toz badem,dondurma kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder