500gr. kabak (iyice yıkanıp, kabukları ile pişirilecek)
6 bardak su
3 kaşık sıvıyağ
2 kaşık un
1 soğan(rendelenmiş veya çok küçük doğranmış)
2 diş ezilmiş sarımsak
1 adet yeşil biber(çok ince kıyılmış)
YAPILIŞI:
Soğan,biber ve sarımsaklar yağda sotelenir.İçine unu konur ve sürekli karıştırılır.Unun kokusu değişmeye başlayınca altı kapatılır.Un soğuyunca soğuk su eklenir ve sürekli karıştırılıp, un iyice eritilir. Kabaklar ince doğranır ve karışımın içine atılır. Tencerenin altı yakılır ve kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir.Kabaklar yumuşayınca blenderdan geçirilir.5 dakika kadar daha kaynatılan çorba üstüne dereotu konularak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder