6 Nisan 2008 Pazar

YUVARLAK HALKA PATATESLİ OMLET


MALZEMELER:
1 adet büyük patates
3-4 yumurta
1 tatlı kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı süt
tuz
karabiber
YAPILIŞI:
Patatesleri soyup,yıkadıktan sonra temiz bir bezim üstüne ince halkalar şeklinde yuvarlak olarak kesip,dizin.Sonra da bezle kurulayın( ki kızgın yağda patlayıp, üstüne sıçrayarak sizi yakmasın)
Bir derin kapta yumurtalarla sütü iyice çırpın ve içine 1 çay kaşığı kadar tuz koyun.Teflon tavaya sıvıyağı koyup, kızdırın ve patatesleri kızartın, kağıt havlunun üstüne alıp, fazla yağını alın.Patatesler pişince tavanın yağını kağıt havlu ile iyice alın.Tavaya tereyağı koyup,eritin ve patatesleri dizin.Üzerine çırptığınız yumurtaları her yerine eşit dağılacak şekilde dökün, üstüne karabiber serpin ve ocağın altını iyice kısın.Böylece yavaş yavaş yumurta pişicektir.Eğer ocağın altını kısmazsanız yumurtanızın altı yanacak,fakat üstü çiğ kalacaktır.Yumurta iyice pişince spatula ile alt-üst edin ve iyice iki tarafının da kızarmasını sağlayın.
NOT: Omlet pişirmenin püf noktası kısık ateşte pişmesidir!

Hiç yorum yok: