1/2 bamya
2 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
1/2 kg.küp şeklinde doğranmış domates
2 adet küp şeklinde doğranmış kırmızı etli biber
200gr.kıyma
tuz
karabiber
1/2 limonun suyu
YAPILIŞI:
Bamyaları önce yıkayın. Sonra atıklatın(Böylece yapışkanlığını salmayacaktır)Üzerine limon suyunu döküp,sallayarak harmanlayın.Bu şekilde sarı olacaklardır.Tencerede soğan,sarımsak,kırmızı biberi,kıymayı kavurun ve domatesleri ilave edip,sularını çekene dek pişirin.Bamyaları ekleyip,tuz ve karabiberi serpin,tencereyi salayarak harmanlayın. 1 çay bardağı su ekleyip, kaynayan yemeği kısık ateşte yavaş yavaş pişirin.
NOT: Suyu ısıtın ve bamyanın suyu azaldıkça ekleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder