1 kg. tavuk but(pirzolası da olabilir,kanat da)
3 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı salça
1/2 çay bardağı süt
pulbiber
karabiber
1 yemek kaşığı kekik
1 büyük soğan (iri şekilde piyazlık doğranmış)
6 diş küçük doğranmış
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tereyağ(sıvıyağ da olabilir)
tuz
YAPILIŞI:
Tavuk butları ve 1 tatlı kaşığı tereyağ hariç,tüm malzemeleri derin bir kapta iyice karıştırın.İçine tavuk etlerini atın ve 2-3 saat bekletin.Borcamı veya tepsinizi 1 tatlı kaşığı tereyağ ile yağlayın.İçine önce tavuk butlarını(veya kanatlarını) koyun.Üzerine sostan aldığınız soğanları etlerin üzerine eşit şekilde yayın.Kalan sosu kullanmayın.Fırında 200 derecede üstleri kızarana ve suyunu çekene dek pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder