1 bardak ayıklanmış,yıkanmış kırmızı mercimek
1 adet parçalara bölünmüş havuç
1 // // // patates
1 // // // soğan
4 diş kıyılmış sarımsak
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
1/2 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı şeker
1/2 tatlı kaşığı nane
1/2 tatlı kaşığı kekik
2 yemek kaşığı yağ(ben zeytinyağ tercih ediyorum)
7-8 bardak et-tavuksuyu
YAPILIŞI:
Tüm malzemeler düdüklü tencereye konur ve pişirilir.Ilınan tencerenin havası çıkınca açılır ve
tencerenin içindekiler kevgirden süzülür.Kevgirdeki sebzeler robota konur veya el robotu ile ezilir.Çorbanın suyuna eklenip, 5 dakika kaynatılır.Sıcak sıcak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder