9 Şubat 2008 Cumartesi

PİRİNÇLİ HAVUÇ

MALZEMELER:
1 kg. küp şeklinde doğranmış havuç
1 ortaboy küçük doğranmış soğan
6 diş ezilmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı nane
1/2 çay bardağından 1parmak fazla pirinç
tuz
karabiber
3 yemek kaşığı sıvıyağ(zeytinyağ da olabilir)
Sıcak su

YAPILIŞI:,
Soğanlar sıvıyağda sotelenir.Ardından sarımsak ile havuçlar eklenir ve arada karıştırılarak kavrulur.Tuzu,karabiberi konur.1Çay bardağı sıcak su ilave edile edile havuçlar yumuşatılır.Pişmesine az kala pirinç ilave edilir.Pirinçler de pişince, nanesi serilir ve ılık olarak veya soğuk(dilerseniz yoğurt ile) servis yapılır.

Hiç yorum yok: