10 Şubat 2008 Pazar

HARMAN KEKİ

MALZEMELER:
3 yumurta
3 bardak un
1,5 bardak şeker
1/2 bardak sıvıyağ
1 bardak yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet portakalın kabuğu
1 adet portakal suyu
1/2 bardak ceviz içi
1/2 bardak kuru üzüm
1/2 bardak damla çukulata

YAPILIŞI:
Yumurtalarla ile şeker 5 dakika çırpılır.Sırayla yağ,yoğurt,portakal kabuğu ile suyu,ceviz,üzüm,damla çukulata,un eklenir.Kabartma tozu ve vanilya en son konup, yağlanmış kalıba dökülür.Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 30-40 dakika pişirilir.Kekin ortasına ve üzerinden bir kibrit çöpü sokulur.Kuru çıkarsa pişmiş demektir.Eğer hamur yapışırsa( ve kekin üstü kızarmışsa) ısı düşürülüp,biraz daha fırında bekletilir.Pişince fırından çıkarılır.Soğuyunca kalıptan alınır ve dilimlenir.

Hiç yorum yok: