4 Ocak 2008 Cuma

FIRINDA HİNDİ

MALZEMELER:
1 adet temizlenmiş hafif haşlanmış hindi
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı bal
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağ
tuz
karabiber
kekik
kırmızı toz biber(acıveya tatlı tercihi size kalmış)

YAPILIŞI:
Hindiyi tepsiye veya borcama koyun.Derin bir kabın içinde diğer malzemeleri çırpın ve hindinin üstüne eşit miktarda sürün ve fırına verin.Üzeri kızarıp,pişinceye dek fırında tutun.Üstü kızarınca servis yapın.Yılbaşının vazgeçilmezi olan bu yemeği ağız tadıyla yiyin.Afiyet olsun:-)

Hiç yorum yok: