MALZEMELER:
8 adet yufka
1 su bardağı süt
1 adet yumurta(derin bir kapta sütle birlikte çırpın)
1/2 kg.ekşimik
1/2 demet maydanoz
1 küçük kavanoz zeytin ezmesi
4-5 adet taze soğan( yeşil tarafları ince ince doğranmış olacak)
sıvıyağ
susam,çörekotu
YAPILIŞI:
Yufkanın birini serin, üzerini sıvıyağ ile yağlayın.Üstüne de yeni bir yufka koyun.Bu işlemi ikili olarak 4 yufka olcak şekilde yapın.Her iki katlı yufkaları 4'e bölün.İçine ince kıyılmış maydanoz karıştırılmış ekşimiği koyun. Başka bir harç olarak da zeytin ezmesini sürün ve üzerine ince kıyılmış taze soğan serpin.Yufkaları sigara böreği sarar, gibi sarıp, sütlü karışıma batırıp, tepsiye dizin.Üstüne susam ve çörekotu serpin. Önceden kızdırılmış 170 derecedeki fırında üstleri kızarana dek pişirin.
1 yorum:
mmmmm tok karnım acıktı sayende :) Maharetli arkadaşım benim:)
Yorum Gönder