21 Kasım 2007 Çarşamba

PATATES KAVURMA

MALZEMELER:
1/2 kg. patates(soyulmuş,halka şeklinde doğranmış)
4 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz,karabiber,pulbiber
kekik

YAPILIŞI:
Tavanın altını 1 yemek kaşığı sıvıyağ ile yağlayın.Halka şeklinde doğranmış patatesleri tavaya dizin.(teflon olsun,yapışmaz) koyun.Üzerine kalan 3 yemek kaşığı sıvıyağı gezdirin.En üste de tuz, karabiber,pulbiber, kekik serpin,kısık ateşte yavaş yavaş pişirin.Arada altüst ederek iki tarafının da eşit kızarmasını sağlayın.


NOT: Bu tarifi canım dostum Cemile verdi.Kendisi müthiş becerikli bir ev hanımı ve eş,muhteşem bir annedir.Kızartmadan (etrafa sıçramasından ve günlerce çıkmayan kokusundan dolayı) hoşlanmayan bana, verdiği bu tarifle çok yardımcı oldu.Çünkü eşim patates kızartmasına bayılır.Çok teşekkür ederim dostum.

2 yorum:

mutfakcini dedi ki...

arkadaşım yaaa patates tarifinde insan ağlar mı ağlar:) ellerine sağlıkkk...

Adsız dedi ki...

Harika. Bravo valla.