5 Kasım 2007 Pazartesi

YALANCI PAÇA ÇORBASI


MALZEMELER:
5-6 bardak tavuk(veya et) suyu (yoksa su+bulyon)
3 diş eziliş sarımsak
2 yemek kaşığı yoğurt
2-3 yemek kaşığı sirke
1,5 yemek kaşığı yağsız kavrulmuş un
2 yemek kaşığı arpa şehriye
2 yemek kaşığı kıyma(veya haşlanıp,ditilmiş tavuk eti,veya küp küp doğranmış sucuk)
tuz,karabiber
YAPILIŞI:
Yoğurt ayran gibi çırpılır.Çorbanın suyuna eklenir.Kavrulup,soğutulmuş un da azar azar ilave edilir.Ardından sarımsak,şehriyeler,tuz,karabiber,sirke,etler de konulduktan sonra sürekli karıştırılarak pişirilir.Kaynamaya başlayınca altı kısılır.Ara sıra dibi tutmasın diye karıştırılır.5 dakika sonra kapatılıp,servis yapılır.(Dilerseniz üstüne salça da kavurabilirsiniz)

Hiç yorum yok: