MALZEME:
2 bardak ince kısırlık bulgur
2 orta boy küçük doğranmış salatalık
1/2 demet ince doğranmış maydanoz
1/2 demet ince doğranmış taze soğan
1/2 bardak sıvıyağ
2 tatlı kaşığı biber salçası
2 tatlı kaşığı domates salçası
1/2 demet ince doğranmış kıvırcık
tuz,karabiber,kimyon, 1 adet sıkılmış limonsuyu
kaynamış su
YAPILIŞI:
Bulgur seçildikten sonra ısıya dayanıklı bir kaseye konur ve üzerini öretecek kadar sıcak su dökülüp, üstü bir aliminyum folyo ile kapatılır.
Suyunu çekince salçalar konur harmanlanarak her yerinin salçaya temas ederek kırmızı rengi alması sağlanır.Ilınması(soğuğa yakın olması) beklenir.Ilınan bulgura kıvırcık,salatalık,soğan ve diğer malzemeler eklenerek iyice karıştırılır.
Genişçe bir tabağaın altına iri yapraklı kıvırcık yaprakları konur,üzerine kısır dökülür ve servis için masaya getirilir.Yanında dilimlenmiş veya küp şeklinde doğramnış domates verilir.
NOT: Kısırın içine domatesleri doğramayınız.Çünkü kısırı sulandırır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder