27 Kasım 2007 Salı

ISPANAK ÇORBASI

MALZEMELER:
1/2 kg ıspanak
1 adet orta boy soğan
3-4 diş ezilmiş sarımsak
1,5 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı arpa şehriye
6 bardak su(Tavuk suyu da olabilir.Yoksa 1 adet bulyon atabilirsiniz)
Tuz, karabiber
Küp şeklinde doğranmış kaşar peyniri(çorbanın üstüne)
YAPILIŞI:
Ispanakları yıkayın.Soğanları sarımsaklarla sıvıyağda soteleyin ve ıspanakları koyup, pişirin.Pişince ılıtın ve blenderdan geçirin.Ayrı bir tencerede yağsız unu kavurun ve rengi dönünce altını kapatıp,soğutun.Soğuyunca içine karıştıra karıştıra suyu ilave edip,suda unu eritin.İçine (bulyonu koyabilirsiniz)Arpa şehriyeleri, blendırdan geçirilmiş ıspanakları,tuzu,karabiberi ekleyin ve sürekli karıştırarak pişirin.Piştikten sonra üzerine küp şeklinde doğranmış kaşar peynir koyun.
NOT:Farkettiyseniz, çorbaya yağ koymuyoruz.Çünkü ıspanak pişerken soğanları sotelemek için zaten yağ kullanıyoruz.

Hiç yorum yok: