3 Kasım 2007 Cumartesi

AKITMA(KREP)


MALZEMELER:
1 adet yumurta
1 bardak sıvıyağ
1 bardak un
1/5 bardak süt
1 tatlı kaşığı mahlep
tuz

YAPILIŞI:
Bütün malzemeler derin bir kaba alınıp,iyice çırpılır ve 1-2 saat buzdolabında bekletilir.
Teflon tava kızdırılır,içine 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağ dökülür. Kağıt havlu ile fazla yağ teflon tava silinerek alınır.Her akıtma için işlen tekrarlanır.
Her bir akıtma için 1 kepçe sıvı karışım tavaya dökülür.Üstü pişen akıtma tahta bir spatula yardımı ile ters çevrilir.Altı da pişince tavadan alınır.
NOT1: İster arasına reçel,bal,çukulata,marmelat vs.gibi tatlılar sürülüp yenir; ister tereyağ,peynir,kızartılmış sucuk,sosis vs. konup dürüm yapılıp tüketilir.
İç malzemesi size kalmış.
NOT2: Akıtmanın sıvısı ne çok koyu, ne çok sıvı olmalı. Boza kıvamı, ideal kıvamdır.

Hiç yorum yok: