17 Ekim 2007 Çarşamba

SALÇALI SARIMSAKLI SOSİS

MALZEMELER:

6adet parmak sosis

4 diş sarmısak

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 adet kabuğu soyulmuş domates

1 tatlı kaşığı ketçap(isteğe bağlı olarak acılı olanı kullanılabilir)

1 tatlı kaşığı toz şeker

3-4 yemek kaşığı sıvıyağ(zeytinyağı da olabilir)

1/2 çay bardağı su

1 adet etli kırmızı biber

YAPILIŞI:

Tavaya yağ konur ve yuvarlak doğranmış sosisler eklenerek kavrulur.Kırmızı biber küp şeklinde doğranır ve içine atılır.Ardından salça konur ve kokusu gidene dek sotelenir.Sonra domatesler eklenir,suyunu çekene dek çevirilir.Sarımsaklar ister ezilir, ister çentilir(bıçakla ufak ufak doğryarak).Şeker konup, hemen ardından yarım çay bardağı suyu eklenir.En son ketçap ileve edilir.Kapatmadan hemen önce karabiber, nane, kekik serpilr,altı kapatılır.AFİYETLE PARMAKLARA DİKKAT EDİLEREK YENİİİR :-)





Hiç yorum yok: