MALZEMELER:
*Lüfer,palamut veya torik olabilir.(kişi sayısı size kalmış)
*4 orta boy soğan
*4-5 sivri biber
*4-5 iri domates
*5 diş sarmısak
*sıvıyağ
*fesleğen veya reyhan kurusu
*4 defne yaprağı
*tuz, karabiber,kızmızı toz biber
YAPILIŞI:
Balıklar temizlenir ve lakerda(kalın halkalar) şeklinde kesilip, ortalarındaki kanlı kısımlar tek tek temizlenir.
Ayrı bir tavada soğanlar küp şeklinde biberlerle birlikte doğranıp,sıvıyağda pembeleşene dek kavrulur.Ardından sarımsaklar ve baharatlar (defne yaprakları hariç) eklenir.Yine kabukları soyulmuş ve küp biçiminde doğranmış domatesler ilave edilir.Suyunu çekene dek pişirilir.
Balıklar fırın tepsisine dizilir,üzerine pişirilmiş harç dökülür ve en üste defne yaprakları konur.Yapraklar parmak ucuyla harca batırılıp, fırına sürülür.
Yanında yeşilliklerden oluşmuş salatayla servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder