25 Haziran 2009 Perşembe

HİNDİSTAN CEVİZLİ ve MUZLU PASTA

MALZEMELER:
1 adet yuvarlak sade kek(Evde yaparsanız iple ikiye bölebilrsiniz.Satılan hazır pasta keklerinden de alabilrisiniz)

Sade muhallebi pişiriyorsunuz ve pişerken içine 1 paket hindistancevizi koyuyorsunuz(dilerseniz de hazır h.cevizli puding pişirebilirsiniz)

2 adet dilimlenmiş muz

1/2 su bardağı şekerli süt (kek bu sütle ıslatılır)

1/2 paket hindistancevizi

YAPILIŞI:
Kek ıslatılır ve pişirilip soğutulan muhallebi kekin alt zeminine yaylır.Üstüne dilimlenmiş muzlar dizilir.Üzerine ince bir tabaka muhallebi sürülür ve ikinci kek konulur.Kalan muhallebi sürülür ve oda sıcaklığında iyice soğuduktan sonra buzdolabında en az 2-3 saat bekletilir ve soğuyunca üstüne 1/2 paket hindistancevizi serpilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok: