30 Aralık 2008 Salı

AYVA TATLISI

MALZEMELER:
5 adet ayva
10 yemek kaşığı toz şeker
1/2 çay kaşığından az tarçın
1adet karnfil(ezilmiş ve toz haline gelmiş)
1/2 çay bardağından az su
1/2 limonun suyu

YAPILIŞI:
Bir kaba su koyun ve içine limon suyunu ekleyin.Ayvaları ikiye bölün, çekirdekli kısmını çıkarın ve kabuklarını soyup, limonlu suya atın.Tüm ayvalar soyulduktan sonra geniş bir tencereye ayvaların içi yukarı gelecek şekilde dizin.Her bir ayvanın oyuk kısmına 2'şer yemek kaşığı tozşeker koyun.1/2 çay bardağından az suyu koyun ve tarçın ile karanfili ayvaların üzerine serpin.Önce harlı ateşte, kaynamaya başlayınca da çok kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.Çatalı batırın ve ayvalar yumuşamışsa ocağın altını kapatın.Soğuyunca tabağa alın.İsterseniz kaymak ile, isterseniz dondurma ile servis yapın.

NOT:Ben gıda boyası kullanmak istemediğim için, sadece ayvaların rengi biraz koyulaşsın diye,çekirdekleri ile pişirdim.İsterseniz 1/2 çay kaşığından az kırmızı gida boyasını suda eritip, ayvaların üzerine azar azar döküp, renginin kırmızı olmasını sağlayabilirsiniz.



3 yorum:

Adsız dedi ki...

Yeni yılını tüm yüreğimle kutlar daha nice yıllar sağlıkla başarıyla sevdiklerinle birlikte görmeni ve geçirmeni diliyorum… Dün rüya yarın hayaldir rüyayı mutlu, hayali umutlu yapan bugündür, gönlün neyin özlemini çekiyorsa yarınlar sana onu getirsin… YENİ YILIN KUTLU OLSUN.

Adsız dedi ki...

2009 yılının sağlık, mutluluk, başarı ve bol kazanç getirmesi dilekleriyle. Neşe dolu yıllar..

Adsız dedi ki...

2009 yılının sağlık, mutluluk, başarı ve bol kazanç getirmesi dilekleriyle. Neşe dolu yıllar..