30 Kasım 2008 Pazar

SELÂNİK BÖREĞİ


MALZEMELER.
2kg.un
1 çay bardağı sıvıyağ.Yarı yarıya iki hamura bölüştürüp kullanacağız.(veya 2 yemek kaşığı tereyağ)
1 yemek kaşığı sirke
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tozşeker
tuz
Aldığı kadar su
İÇ MALZEME:
İçine peynir, ıspanak,patates, kıyma koyabilirsiniz.Sizin tercihinize kalmış
YAPILIŞI:
Tüm malzemeyi yoğurun. İki parçaya bölün.Ancak bir tanesi diğerinden biraz büyük olmalı.Önce küçük hamuru açın. 1/2 çay bardağı sıvıyağı heryerine yayın.Yonca yaprağı gibi kesin ve çapraz şekilde üstüste kapatın.Sonra tekrar açın ve yağlanmış tepsiye döşeyin.İçini koyun.İkinci ve büyük hamuru da aynı şekilde açın,içli hamurun üstüne döşeyip, kenarlarını kıvırın ve pişirin.
NOT1: Bu böreği annem Şehma Hala'mın annesi(Büyükannem=Asiye Hanım)nden öğrenmiş.Babamın tarafı Balkan kökönlidir ve oraların börekleri müthiş güzel olur ve yerken de kat kat dökülür.
NOT2: Bu börek benim ilk denememdi ve 1 kg. un kullandım.Bu yüzden ince oldu.2kg. un tam gelecektir.

Hiç yorum yok: