9 Eylül 2008 Salı

YAZ MEYVELERİNDEN BİR ŞÖLEN

MAZLZEMELER:
1 adet hazır kekin altı
3,5 su bardağı kayısı suyu (1 bardağı ile keki iyice ıslayın)
2 kaşık nişasta (1/2 bardaktan az suda eritilecek)
1/2 bardaktan az su
1 çay kaşığı vanilya
1 yemek kaşığı toz şeker

2 adet şeftali(ince ince dilimlenmiş)
6 adet mürdüm eriği (çekirdekleri çıkarılmış, dilimlenmiş ve 1 yemek kaşığı şeker ile hafif sotelenmiş)
1 avuç çekirdeksiz üzüm(her biri ikiye bölünmüş)
2 adet armut(ince ince dilimlenmiş)

YAPILIŞI:
Keki 1 bardak meyve suyu ile iyice ıslatın.
Bir tencereye meyve suyunu ve 1/2 bardaktan az suda eritilmiş nişastayı koyun.Sürekli karıştırarak pişirin ve büyük kabarcıklar oluşunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip, karıştırın.Ilınması için arada karıştırın.

Islattığınız kekin üstüne meyvelerin yarısını, sırasıyla; şeftali, armut, üzüm ve erikleri dizin.Üstlerine ılınmış jöleyi dökün. Geri kalan meyveleri yine aynı sıra ile dizin.Oda sıcaklığında soğutun ve sonra üstünü yapışmayacak şekilde bir kapakla kapatıp, dolapta soğutun.Soğuyan pastayı servis yapın.

Hiç yorum yok: