30 Ağustos 2008 Cumartesi

TÜRK DİLİ ALANINDA YAKTIĞI MEŞALE İLE AYDINLATIYOR TÜRKOLOJİ DÜNYASINI

Hüseyin DALLI:

1990-1991 yıllarında edebiyat öğretmenim oldu. Hocamla tanıştığım için çok özel görüyorum kendimi. Çünkü biz sadece edebiyat üzerine yoğunlaşmadık. Bize Türk dili üzerine bilgiler verdi.Cümle çözümlemeleri yaptık.Hem de ne cümleler. Örnekler daima şaşırtırdı bizi. Uğraşırdık epey, ama çözerdik eninde sonunda.Üniversite sınavına yakın cümlede anlam, paragraf alıştırmaları yoğunluktaydı.
Sonra ben (6 Edebiyat A Sınıfı'ndan )mezun oldum. Ama koparmadık bağımızı. Hâlâ görüşüyoruz.
Ören'e gidince, Pelitköy'deki yazlığına davet etti bizi. Harika bir akşam geçirdik.Yemekler müthişti. Ama en çok sohbetin tadı kaldı damağımızda. Hele Serdar'a :
- Bir kızım Kıymet gözümde hiç büyümez, bir de Sibel! dediğinde çok mutlu oldum. Biliyorum, bana hep "Kınalı kızım" der ve kızı gibi görür beni. Ama arada bir böyle işitmek hoşuna gidiyor insanın. Hatta şımarasım bile geldi.
Artık öğretmenim de emekli.Yooo, sanmayın öyle tembel emeklilerden olduğunu. Yazlığında bile Türk Dili üzerine araştırmalar yapıyor ve kitap yazıyor. Yani üretiyor.Zaten üreten insan daima gençtir ve hiç yaşlanmaz.
Söz aldım, İstanbul'a döndüklerinde de onlar bizim misafirimiz olacaklar. Ayşe Teyzem'in yemekleri kadar lezzetli olmaz, yapacağım yemekler,ama....Misafirimiz olurlarsa bizi onurlandırırlar. O günü heyecanla bekliyoruz.

2 yorum:

Kerem M. dedi ki...

Merhaba Hüseyin Hocam K.Çekmece lisesinde edebiyat öğretmenimizdi. Kendisiyle tekrar görüşmek konuşmak isterim. Zira hayatımda unutamayacağım yorumları olmuştu şahsımla ilgili Ulaşabileceğim bir bilgi verirseniz minnettar olurum.

Kerem Meriç

Kerem M. dedi ki...

Bu arada mail adresim keremvolkanmeric@gmail.com