2 kg. etli (armut) domates(kabukları ile birlikte blendırdan geçirin)
1 baş ezilmiş veya iri doğranmış sarımsak
1 tatlı kaşığı kuru nane
1-2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
YAPILIŞI:
Domatesleri blendırdan kabukları ile geçirin ve derin bir tencerede kaynatarak suyunun buharlaşıp,koyulaşmasını sağlayın.Suyunu çekince içine diğer malzemeleri koyun, 2 taşım daha kaynatıp, altını kapatın.
NOT1: İsterseniz sıcakken kavanoza koyup,kapağını(ki her seferinde yeni kapak olmalı) kapatıp,ters çevirin ve soğuyana kadar bekletin.
NOT2 : İsteseniz soğutun ve bir kavanoza koyup, dolapta koruyun.Makarnaların üstüne, yemeklerinize kullanın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder