18 Mayıs 2008 Pazar

KYBELE USULÜ KUZU KÜLBASTI

MALZEMELER:
1 kg. kuzu külbastı
2 adet doğranmış soğan
4 adet iri doğranmış çarliston biber
1 yemek kaşığı un
4 diş küçük doğranmış sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
kekik, karabiber,tuz
1 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı sıvıyağ

YAPILIŞI:
Tavaya yağ konur ve kızdırılır.Etlet kızartılır.Ardından un eklenir ve hızlıca karıştırılarak kavrulur. Salça ilave edilir kokusu gidene dek çevrilir.Soğan,sarımsak, biberler eklenir ve sotelendikten sonra baharatı atılıp, suyu ilave edilir.Suyu koyu bir kıvam olana, etler yumuşayana dek pişirilir.

Hiç yorum yok: