3 adet yumurta
1,5 su bardağı tozşeker
1/2 bardak sıvıyağ
1/2 bardak süt
3 yemek kaşığı yoğurt
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
1 çay kaşığı tuz
1/2 bardak damla çukulata
1 yemek kaşığı kakao
3 bardak elenmiş un
YAPILIŞI:
Derin bir kapta yumurta ile şeker iyice çırpılarak şeker eritilir.Un ile kabartma tozu ve vanilya hariç diğer malzemeler konur.İnce telli bir süzgece un, k.tozu,vanilya konur ve elenerek kaba ilave edilir.hepsi birlikte çırpılır.Yağlanmış kalıba yarısı dökülür.Kalan hamura çukulatalar ve kakao eklenip,tekrar çırpılı ve kalıba dökülür.Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 45 dakika kadar pişirilir.İçine kibrit çöpü batırın ve eğer hamur yapışmıyor ise pişmiş demektir.
NOT: Benim gibi aceleci davranır ve soğumasını beklemeden ters çavirirseniz, kekin kalıba değen kısmı kalıpta kalır ve soğumasını bekleyip yapışan taraflarını almak zorunda kalırsınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder