1 kg. kabak(iyi yıkanmış,ancak kabukları soyulmamış ve yarımay doğranmış olmalı)
1 adet tavuk göğsü (önceden çelik tencerede kızartmıştım.Kalanları parçaladım ve yemekte kullandım)
2 adet orta boy küp doğranmış soğan
3-4 adet doğranmış çarliston biber
5 diş ezilmiş sarımsak
2 adet kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domates
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
tuz
1 tatlı kaşığı salça
1 çay bardağı sıcak su
YAPILIŞI:
Soğanlarla biberleri yağda soteleyin.Sarımsakları ekleyin.Salçayı ilave edip, kokusu gidene dek kavurun.Tavuk etlerini koyun bir-iki çevirin.Kabakları koyun,tuz,karabiber ve naneleri serpin.Üstüne domatesleri koyun.İçine 1 çay bardağı sıcak su ekleyip, pişirin.Kabaklar yumuşayınca ocağın altını kapatın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder