6 adet enginar
3 adet(büyük) çok küçük kıyılmış soğan
6 adet çok küçük kıyılmış çarliston biber
3 adet orta boy küçük doğranmış havuç
5 diş küçük kıyılmış sarımsak
4 adet kabukları soyulmuş doğranmış domates
5 dilim jülyen doğranmış kuzu eti
1 çay kaşığı kuru reyhan( yoksa nane de olabilir)
6 adet tane karabiber(isterseniz toz da kullanabilirsiniz)
4 dal kıyılmış dereotu
4 yemek kaşığı sıvıyağ
2 bardak sıcak su
tuz
YAPILIŞI:
Sıvıyağı yayvan bir tencereye koyun, kızdırın ve içine etleri atın.Yağ kızgın olunca et su salmadan hemen pişer. Etler yumuşayınca soğanı,biberi, havucu koyun sürekli karıştırarak pişirin.Domatesi ekleyin hafif soteleyin.Baharatlarla birlikte sarımsağı ilave edin ve bir-iki çevirip, büyük bir tabağa alın. Limonlu suyndan çıkardığınız enginarları tencereye dizin,üstüne de harcı koyun.Sıcak suyu da ilave edin ve pişmeye bırakın.Enginarlar yumuşayınca pişmiş demektir.
Servis yaparken de kıyılmış dereotu ile süsleyin.
NOT: Bu enginarlı yemeği elimde olan malzemelerle uydurup yaptım. Aslında enginar zeytinyağlı olur ve ben sebzelerin zeytinyağlısını çok severim.Hafta sonu sevgili eşim evdeydi ve kendisi et sevdiği için enginarı bu şekilde yaptım.
Ben 20-25 adet enginar alıp,limonlu suları ile derin dondurucuya koyacağım.Böylece çok sevdiğim bu sebzeyi kışın da yiyebileceğim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder