8-10 adet orat boy patlıcan
1/2 kg. ekşimik
1 büyük boy küp doğranmış soğan
2 diş sarımsak
1/2 demet kıyılmış dereotu
2 tatlı kaşığı kuru nane
karbiber
tuz
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı su
YAPILIŞI:
Yağda soğanlarla sarımsağı soteleyin.Soğutun.Derin bir kabın içine ekşimiği koyun.İçine sotelenmiş soğanla, sarımsağı koyun.Yumurtanın beyazını, kıyılmış dereotunu,naneyi,tuzunu ve karabiberi ekleyip bir güzel karıştırın.
Patlıcanları yıkayıp,soyduktan sonra tuzlu ılık suda 15 dakika bekletin.Siyah acı suyunu çıkarttıktan sonra karnı yarık gibi kesin ve tepsiye dizin,fırında pişirin. Pişirdikten sonra içlerine ekşimikli karışımı koyun.Üstlerine yumurta sarısını sürün ve fırına koyun.Üzerleri kızarınca çıkarın ve servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder