1kg. çilek
1 tatlı kaşığı nişasta
1/2 çay bardağından az su
YAPILIŞI:
Çilekleri iyice yıkayıp, sularını süzün ve blendırdan geçirin.Tencereye koyup, üstüne tozşeker serpip, karıştırın.(şekerin miktarını, damak tadınıza göre ayarlayın) ve sürekli karıştırın. Üstünde pembe köpükler oluşacak.O köpükleri alıp, atın.Bu işlem çileğin ekşimesini önleyecek ve uzun süre muhafaza edebilmenizi sağlayacak.Köpük bitince oda sıcaklığında eriteceğiniz nişastayı azar azar ekleyin ve karıştırın. 5-7 dakiaka kadar daha kaynatıp,altını söndürün.Soğuduktan sonra hava almayan cam kavanoza koyun.Kek yapımında, pastaların arasına veya tüm tatlıların üstüne ki sütlüler de dahil kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder