1 litre süt
8 kaşık irmik
10 kaşık şeker
1 paket vanilya
1/2 paket hindistancevizi
2 yemek kaşığı kakao
YAPILIŞI:
Sütü tencereye koyun.İçine irmiği,şekeri ve h.cevizini ekleyin ve sürekli karıştırarak pişirin.Altını kapatır kapatmaz vanilyayı ekleyin,karıştırın.Koyu kıvama gelince yarısından fazlasını ıslatılmış borcam kabına veya teflon kek kalıbına dökün.Kalanına kakaoyu koyup hızlıca karıştırın ve kalıba dökün.Kalıbı sallayın ve her yerine eşit dağılmasını dağlayın.Önce oda sıcaklığında soğutun.Soğuyunca üstünü kapatıp, dolaba koyun.İyice soğuyunca servis yapın.
1-)NOT: Sütlü tatlılarda vanilyayı oacğı kapayınca eleyin.Çünkü vanilyanın kokusu kaynarken buharlaşıp uçuyor.
2-)NOT: Bu tarz sütlü tatlıların yanında dondurma çok iyi gidiyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder