25 Nisan 2008 Cuma

ELMA TATLISI


MALZEMELER:
1 kg. ikiye bölünmüş,kabukları soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılmış elma
4 kaşık tozşeker
1 çay kaşığı tarçın
1 adet karanfil
1/2 çay kaşığı gıda boyası
1/2 limon suyu
1 çay bardağı su(yarısını ayırın ve limon suyu ile karıştırın.Diğer yarısını da gıda boyasını koyup, karıştırın)
1 avuç kırıklı ceviz
YAPILIŞI:
Elmaları bir tencereye koyun ve limonlu suyu ekleyin .Böylece kararmalarını önlersiniz.Üstüne tozşeker, tarçını serpin.Karanfili atın.En son gıda boyasını eşit şekilde hepsinin üstüne dökün ve elmalar yumuşayana dek pişirin.Soğtun ki tencereden alırken parçalanmasınlar.Servis tabağına aldıktan sonra üstüne ceviz serpin.

Hiç yorum yok: