10 adet elma
4 kaşık tozşeker
2 çay kaşığı tarçın
1/2 limon suyu
1 çay bardağı su
1/2 çay kaşığı gıda boyası
2 yemek kaşığı parçalanmış ceviz
YAPILIŞI:
Elmaları soyun ikiye bölüp,çekirdekli kısımlarını çıkarın ve tencereye koyun.Üstüne ve içine limondan 1çay kaşığı limon suyu koyun.Tüm elmaları böyle yaparak geniş bir tencereye koyun ve üstlerine şekeri ve tarçını serpip limon suyunu her yerine eşit şekilde gezdirin.En son olarak 1/2 çay kaşığı gıda boyasını 1 çay bardağı suda eritin ve elmaların üzerine eşit şekilde dökün.Elmalar suyunu çekene dek ve yumuşayıncaya kadar pişirin.Pişince altını kapatın,soğumaya bırakın ve soğuyunca dolaba koyun.2-3 saat bekletin.(Üstü kapalı bir kaba koyun ki, dolabın kokusunu çekmesin)Servis yapmadan önce ceviz serpin.
NOT: Ocağın altını çok açmayın, elmalar dağılıyor.Kısık ateşte yavaş yavaş pişsinler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder