1 kavanoz közlenmiş patlıcan(evde közlediğim,ezdiğim ve derin dondurucuya koyduğum patlıcanları kullandım)
2 adet taze sarımsak(ince kıyılmış)
2 adet büyük, piyazlık doğranmış soğan
1/2 maydanoz
2 adet rendelenmiş(hatta robaotta kabukları ile parçalanmış olabilir) domates
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı kekik
1/2 demet kıyılmış maydanoz
tuz
sıvıyağ
YAPILIŞI:
tavada soğanları sıvıyağda soteleyin,Sarımsağı ekleyin.Domatesi ilave edin ve suyunu çektirin.Altını kapatın,soğumaya bırakın.Derin bir cam veya porselene patlıcanları koyun.Soğuttuğunuz soğanlı karışımı ekleyin.Üstüne diğer malzemeleri ekleyin ve iyice karıştırın.Dolaba koyun,soğuk servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder