22 Nisan 2008 Salı

AYRANSIZ OLMAZ AMA !


Yaz günlerinin vazgeçilmez içeceklerinin başında gelen ayran, içeriğindeki yoğurt bakterilerinin antikanserojen etkisiyle kanserin başlangıcını önlüyor ve tümör hücrelerinin gelişimini geriletiyor. Scak yaz günlerinde, vücudun ter yoluyla kaybettiği su ve mineralin yerine konması açısından büyük önem taşıyan ayranın, sağlık açısından son derece yararlı bir içecektir.Kalsiyum ve potasyum içermesi nedeniyle özellikle kemik ve dişlerin oluşumuna olumlu etki yapar, ayrıca, A, B12, D, B2 ve B6 vitaminleri ile protein deposudur.ayranın bugüne kadar hiçbir olumsuz etkisinin saptanmadığına işaret ederek, şöyle konuştu: Ayran, özellikle içeriğinde bulunun yoğurt bakterileri sayesinde, çok önemli bir içecektir. Yoğurt bakterilerinin antikanserojen etkileri araştırmalar sonucunda ortaya konmuştur. Bu araştırmalarda, özellikle yoğurt bakterilerinin kanser başlangıcını önlediği ve tümör hücrelerinin gelişimini gerilettiği saptanmıştır. Yoğurt bakterileri taşıyan ayran ayrıca, kolesterol miktarını azaltmasının yanı sıra, toksik maddelerin nötralizasyonunu da sağlar. Ayran, vücudun sıvı dengesinin korunması açısından da önemlidir.Yaz aylarında aşırı sıcaklar nedeniyle kaybedilen sıvının, yine mutlaka sıvı tüketimiyle geri kazanılması gerekir ve bu sıvının sodyum ve klorür iyonları açısından zengin ayranla takviyesi mümkündür.Ayran elektrolit yönünden oldukça zengin bir içecektir.Ayran ayrıca, bağırsak florasının stabilitesini artırıyor ve düzenliyor. Sindirim sistemindeki olumsuzlukların giderilmesine yardımcı olur. Birçok sindirim bozukluğu üzerinde tedavi edici etki yapar. Vücudun sıvı akışını dengelemek ve normal kan basıncını sağlamak için gerekli olan potasyumu sağlar dedi.
NOT: Yazın bol tüketin,ama kışın da için.Ben kışın da çok içiyorum.İçin, ayran için.
Sevgili dayım hep şunu söyler: ''AYRAN İÇİN Kİ İÇİNİZ BEYAZLASIN!''
Ben içince gerçekten içimin aydınlandığını hissediyorum.

Hiç yorum yok: