22 Nisan 2008 Salı

ÇAY PORSELEN DEMLİKTE ÇAY OLUR!

Rahmetli babaannemden küçükken duymuştum,laf arasında ''ÇAYI PORSELEN DEMLİKTE DEMLEYECEKSİN Kİ, O GERÇEK ÇAY OLSUN'' Kalmış kulağımda işte.Çocuk deyip de geçmeyin, sizi dinlemediğini sanabilirsiniz.Ama sadece kendinizi kandırırsınız.
Yıllar sonra bu sözü hatırladım.'' Hele bir deneyelim,fark varmı?'' dedim ve sonuç harika oldu.Gerçekten porselen demlikte çay daha lezzetli, rengi daha güzel.

NOT 1: Size ufak bir tiyo.Çay suyu kaynadığında, çayınızı sıcak su ile bir yıkayın.(Ama demliği tamamen doldurmayın.Çay ıslanacak kadar.)Tozu,pisi bir gitsin.Sonra hemen demlemeyin.1dakika bekleyin.Alttan sıcak suyu alan çay kabarır.Şimdi demleyin.Göreceksiniz ki, çayınız daha duru, daha lezzetli ve aromasını iyice vermiş olacak.

NOT 2: Bir de rahmetli Bülent ECEVİT'in demleme tekniği vardır.İşte çay o çay(ancak sabır ve zaman gerekiyor) Çayı yıkayınız.Demliğin altına da üstüne de soğuk su koyacaksınız.Alttaki su kaynadıktan sonra üstteki de onun buharı ile demlenecek ve kaynayacak.Muhteşem oluyor.Ama dedim ya sabır,zaman...

Hiç yorum yok: