2 bardak arpa şehriye
3 adet taze soğan
1 adet taze sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kurunane
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
tuz
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet tavuk bulyon
3,5 bardak sıcak su
YAPILIŞI:
Yağları tavaya koyup kızdırın.İçine incecik doğranmış soğanları ve sarımsakları ekleyin,soteleyin.Arpa şehriyeleri ilave edin ve onları da kavurun.Salçayı koyup, kokusu gidene dek kavurun.Sıcak suyu ekleyip, tüm baharatları ve bulyonu içine koyun.Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın.Arada sırada karıştırmayı ihmal etmeyin.Çünkü arpa şehriyelerin dibi tutarken,üstte su kalır.Şehriyeler pişince ocağı kapatın ve 5-7 dakika sonra karıştırın ve servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder