1 adet ortaboy lahana
2 adet küp şeklinde doğranmış soğan
4 diş ezilmiş sarımsak
tuz
karabiber
pulbiber
3 yemek kaşığı sıvıyağ
200 gr. kavrulmuş kıyma(yoksa olasa da olur)
1 tatlı kaşığı salça(domates veya biber tercihi size kalmış)
3 adet yufka( yufkaları peynirli gül börekteki gibi hazırlayın)
YAPILIŞI:
Lahanayı incecik kıyın.( 2 bıçaklı rende kullanırsanız,hem yorulmazsınız,hem de hızlıca rende işlemini yapmış olursunuz.) Bir tencerede soğanları ve sarımsakları soteleyin.İçine salçayı ekleyip kokusu gidene kadar kavurun.Kavrulmuş kıymayı da ekleyin,kıyılmış lahanaları ilave edin,tuz,karabiber,pulbiber serpip, kavurarak pişirin.Ilınmaya bırakın.Peynirli gül böreğinde olduğu gibi hazırlayın ve gül şeklini verip, yağlanmış tepsiye dizin.200 derece fırında pişirin.
Servis yaparken ikiye bölün ki, içi gözüksün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder