16 Mart 2008 Pazar

DÜDÜKLÜ TENCEREDE SEBZELİ TAVUK

MALZEMELER:
1 adet parçalanmış tavuk
3 adet iri doğranmış patates
3 adet orta boy iri doğranmış soğan
1/2 demet taze sarımsak(yoksa 1 kafa,dişleri ayrılıp 4'e bölünmüş de olabilir)
1/2 demet kıyılmış maydanoz
1 yemek kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber(tane olarak da kullanabilirsiniz)
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı hardal(sevmiyorsanız koymayabilirsiniz)
1 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı balzamik sirkesi(üzüm sirkesi de olabilir)
1 bardak su
tuz

YAPILIŞI:
Tavuk ile (domates hariç) diğer sebzeleri tencereye koyun.Bir kapta soyasosunu,sirkeyi,tuzu,karabiberi,kekiği,naneyi,salçayı,hardalı iyice çırpın ve tencereye yavaş yavaş dökün.Sonra tencereyi sallayarak iyice sosun sebze ve tavuğa işlemesini sağlayın.En üste domatesleri yerleştirin ve tencerenin kapağını kapatıp 2-3 saat bekletinBöylece tüm sos bütün malzemelere yayılacaktır.Pişireceğiniz zaman suyu ekleyip,en küçük ocakta yavaş yavaş pişirin.
NOT:Dikkat ettiyseniz bu yemekte hiç yağ yok.Ama buna rağmen müthiş lezzetli oluyor.Ben tavuğun derisini de aldım.Seçim size kalmış.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Gayet lezzetli ve saglikli bir yemek yedik tarifinizle, tesekkurler :)

Burak

Not: Kac adet domates diye epey arandim tarifte ama bulamayinca goz karari doldurdum:)