13 Mart 2008 Perşembe

BÜTÜN PATATESLİ TAVUK BUTU

MALZEMELER:
6 adet tavuk butu
6 adet kabukları soyulmuş bütün patates(isterseniz ve tencerinizde de yer varsa kişi başı 2 patates koyabilirsiniz)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 talı kaşığı kekik
1/2 tatlı kaşığı nane
4 diş ezilmiş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber(acı veya tatlı olması sizin damak tadınıza kalmış)
2 tatlı kaşığı tuz(patatesler tuz çeker,ama tuzu 1 ölçü de kullanabilirsiniz.Tuzsuz yiyorsanız)
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
2 çay bardağı ılık su

YAPILIŞI
Butları ve patatesleri tenceteye yerleştirin.Diğer tüm malzemeyi derin bir kapta iyice çırparak karıştırın.Tatlı kaşığı ile tavuklarla patateslerin üzerine yedirerek dökün.Küçük ocakta,kısık ateşte yavaş yavaş pişirin.Etlerle patatesler yumuşayınca altını kapatın.
NOT: Bu yemek ağır pişince lezzet kazanıyor.Eğer bütün gün evde iseniz sabah yemeği ocağa koyun,arada suyu azalırsa az az ilave edin ve bu şekilde pişirin.

Hiç yorum yok: