22 Şubat 2008 Cuma

VİŞNELİ-ÇUKULATALALI PASTADA İLK KAT

MALZEMELER:
1 adet ev keki
2 adet sütlü çukulata
1/2 kutu krema
1 bardak ceviz
1 bardak damla çukulata
1 bardak çekirdekleri ayıklanmış vişne

YAPILIŞI:
Yaptığınız keki ılınınca bir ip yardımı ile ikiye bölün.Çukulataları borcama kırarak koyun.Benmari usülü eritin ve iyice eriyince 1/2 kutu kremayı içine ekleyip,iyice karışmalarını sağlayın.Ilılnınca sosun yarısını kekin ilk kayına iyice yayın.Üstüne 1 bardak vişneyi eşit aralıklarla dizin.Üstüne 1/2 bardak cevizi ve 1/2 bardak damla çukulataları serpin.Kekin diğer katını üstüne yerleştirin.Sosun diğer kısmını kekin üstüne koyun.Kalan cevizi ve damla çukulatayı serpin ve buzdolabında en az 5 saat bekletin.Sonra servis yapın.

Hiç yorum yok: