1 küçük rendelenmiş soğan
3 diş ezilmiş sarımsak
1 iyice çırpılmış yumurta
2 yemek kaşığı un
5 bardak tavuk suyu
1/2 haşlanıp,küçük küçük parçalanmış tavuk göğsü
3 bardak su
1 çay bardağı arpa şehriye
2 adet orta boy ince rendelenmiş havuç
1 küçük konserve mısır(evinizde pişirdiğiniz,derin dondurucuda sakladığınız mısır da olabilir.1/2 kase kullanabilirsiniz)
tuz karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağ veya sıvıyağ
YAPILIŞI:
Unu yağsız olarak kavurunuz.Soğuduktan sonra çırpılmış yumurtayı ekleyip,3 bardak soğuk suyu ekleyerek yine çırpınız ki,un ve yumurta iyice özlensin.Tencereye yağı koyun ve rende soğanı ekleyip,soteleyin.Ardından sarımsaklarla rendelenmiş havucu ilave edin.Havuç, suyunu çekince, tavuk suyunu ekleyin.Arpa şehriyeyi koyun.Su kaynama ısısına yaklaşınca unlu ve yumurtalı karışıma sıcak sudan 2 bardak ilave ederek karıştırın.Bu karışımı çorbaya alıştıra alıştıra ekleyin.Ardından tavuk etlerini koyun.Tuzunu, karabiberini ve son olarak da mısırı ilave edin.Sürekli karıştırarak pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder