1 adet sotelik doğranmış tavuk göğsü
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet piyazlık doğranmış soğan
1 kafa (yaklaşık 10 diş kadar) ezilmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı hardal
3 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı susam
1 çay bardağı kuşüzümü
1 yemek kaşığı kekik
tuz, karabiber
YAPILIŞI:
Tavuk etini,tuzu,karabiberi, soyasosunu,susamı,kekiği,sarımsakları,hardalı,sirkeyi derin bir kapta harmanlayın ve en az 3 saat dolapta bekletin.Saat başı gidip karıştırın.Tereyağla zeytinyağını tencerede kızdırıp,içine soğanları koyun.Rengi pembeleşene dek karıştırın.Ardından diğer malzemelrle harmanladığınız tavuk etini ilave edin.Bir cezve kadar sıcak su kaynatın ve içine kuşüzümlerini atıp,kabarmalarını sağlayın.Tavuk eti suyunu çekmaya başlayınca suyunu süzdüğünüz kuşüzümünü ekleyip,kavurmaya devam edin.İyice piştiğinden emin olunca(etler yumuşayınca) tencerenin altını kapatın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder