10 Şubat 2008 Pazar

ŞAPKALI KÖFTE


MALZEMELER:
KÖFTE HARCI:
1/2 kg. kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
4-5 diş ezilmiş sarımsak
1/2 ufalanmış ekmek içi
1 adet yumurta
1/2 demet kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı kekik
1/2 tatlı kaşığı nane
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı biber salçası
SOSU:
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı hardal
1 bardak su
ŞAPKASI:
2 adet haşlanıp ezilmiş patates
1 adet küçük, yağda sote edilmiş soğan
1 tatlı kaşığı reyhan
YAPILIŞI.
Patateslerle sotelenmiş soğan ve reyhan yoğrulur.
Ayrı bir kapta köfte harcı yoğrulur.Yuvarlanıp,tepsiye dizilir.Köftelerin üzerlerine 1 tatlı kaşığı kadar patates harcı konur.Bir kasede 1 bardak su ile, domates salçası,hardal eritilir ve köftelerin üzerine eşit miktarda dökülüp,200 derece fırında pişirilir.

Hiç yorum yok: