18 Şubat 2008 Pazartesi

KEPEKLİ UNDAN ZENCEFİLLİ KEK

MALZEMELER.
3 yumurta
1,5 bardak esmer şeker(yoksa beyaz toz şeker de olur)
1/2 bardak sıvıyağ
1 bardak yoğurt
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

3 bardak kepekli un
2 adetince dilimlenmiş golden elma
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 tatlı kaşığı toz sahlep(yoksa kullanmasanız da olur)
1 adet limonun zar şeklinde soyulmuş kabugu
1/2 limon suyu
1 yemek kaşığı toz şeker


YAPILIŞI:
Elma,limon kabuğu,limon suyu ve 1 yemek kaşığı şeker hariç tüm malzemeyi çırpın ve yağlanmış kalıba dökün.Küçük bir tavaya limon suyunu elmalarla koyup,harmanlayın ve üzerine limon kabukları ile şekeri koyup, kısık ateşte elmalar yumuşayana dek çevirin.Ilınınca kekin üzerine koyun ve pişirin.
NOT: Elmayı önceden yaparsanız, keki bekletmemiş olursuz.

Hiç yorum yok: