1 adet küçük boy lahana
1 adet küp şeklinde doğranmış havuç
2 orta boy küp küp doğranmış soğan
4 diş sarımsak
250 gr. kuşbaşı et(kuzu olursa çabuk pişer-veya kıyma da olabilir)
tuz,karabiber,pulbiber
1 yemek kaşığı sirke
sıvıyağ
YAPILIŞI:
Eti yağda suyunu çekip yumuşayıncaya dek kavurun.İçine soğanları, sarımsakları ve havuçları ilave edin ve kavurun.İnce doğrayıp, yıkayıp suyunu süzdüğünüz lahanaları ekleyin.Tuzu,karabiberi,pulbiberi serpin.En son sirkeyi yemeğin üzerine dökün( ki etrafa lahananın pişerken kötü kokusu yayılmasın) önce harlı ateşte sonra kısıkta pişirin.
NOT:Ben kapuskanın üstüne limon sıkıp yemeği çok seviyorum.İsterseniz siz de deneyebilirsiniz.Veya sarımsaklı yoğurt da koyabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder