2 su bardağı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
ılık su
YAPILIŞI:
Malzemeyi derin bir kaba alın ve ılık suyu yavaş yavaş yedirerek sertçe bir hamur hazırlayın.
Hamuru bir saat dinlendirdikten sonra ince bir şekilde açın.Hamurun inceliği baklava hamuruna yakın olmalı.
Açtığınız hamurları temiz bir bez örttüğünüz zemine yayın ve hafif kurumalarını sağlayın.Çok kurutmadan aralarına un serperek üst üste koyun ve çok büyük olmayacak şekilde kareler kesin.Kestiğiniz kareleri yine beze yayın ve kurumalarını sağlayın.Kuruduktan sonra tepsiye serpip, 170 derece fırında 7-10 dakika arası pişirin.Renginin döndüğünü göreceksiniz.
Fırından çıkardığınız mangırları yine yayıp soğumalarını bekleyin
Bir tencereye 4 bardak su koyup, kaynatın.Kaynayan suya 2 bardak mangır koyun ve 7 dakika kaynatın.Mangırlar eğer diri ise biraz daha kaynatın.Pişen mangırın üzerine sarımsaklı yoğurdu bolca dökün ve onun da üzerine de yağda kızdırılmış salça dökün.
Biraz zahmetli gibi görünen bu makarna yediğiniz zaman tüm yorgunluğunuzu alacak;hele de misafirlerinizin övgüleri sizi mutlu edecektir.
AFİYET OLSUUUUUN :-)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder